Aanhanger met valse kentekenplaat

14/02

Foto: Politie

Op maandag 13 februari 2017 omstreeks 10:40 uur werd op de N11 door een motorrijder van team Alphen aan den Rijn een verdachte bestelauto met paardentrailer gezien.

Bij controle bleek dat er een signalering stond op het Hongaarse kenteken van de bestelauto. Ook kwam naar voren dat het kenteken van de trailer niet juist was. Volgens de gegevens van het RDW bleek deze trailer te horen op naam van iemand uit Castricum.

Gezien de signalering van de bestelauto en dat de paardentrailer mogelijk van diefstal afkomstig was en deze mogelijk valse kentekenplaten zou voeren zijn de betrokkenen van dit voertuig aangehouden.

Op het bureau is de signalering voor de bestelauto uitgezocht en bleek uiteindelijk toch in orde te zijn. Met betrekking tot de paardentrailer bleek er een ander kenteken op de trailer te zitten dan waar hij onder geregistreerd was. Er is met de tenaamgestelde contact gezocht. Deze meneer gaf aan dat hij de paardentrailer aan Hongaarse personen had verkocht.

De man gaf aan dat ze de afspraak hadden gemaakt dat de Hongaarse mannen er zorg voor zouden dragen dat het kenteken van naam van de man uit Castricum gehaald zou worden. Dit was nog niet gebeurd. De trailer bleek dus niet gestolen te zijn.

Onze tip aan de verkoper van de trailer was wel indien je een voertuig verkoopt er altijd zelf zorg voor draagt dat het voertuig op naam van de koper wordt gezet. Op deze manier kan jij als verkoper na het overzetten nooit meer verantwoordelijk zijn voor dat kenteken.

In overleg met een Officier van Justitie is er wel een strafbeschikking van 700 euro uitgegeven aan de Hongaarse bestuurder voor het rijden met valse kentekenplaten.

In de bestelauto stonden ook nog 8 Shetlander pony’s. In samenwerking met de dierenpolitie is uitgezocht of dit allemaal in orde was. De vorige eigenaar is gebeld en deze gaf aan dat hij deze pony’s aan de Hongaarse mannen had verkocht. Van alle pony’s waren ook de paspoorten aanwezig en bleken de chips in deze beestjes overeen te komen. Dit bleek dus allemaal in orde te zijn.

Na deze grondige controle konden de Hongaarse mannen alleen met de bestelauto en hun 8 Shetlanders, maar zonder de paardentrailer hun weg weer vervolgen.