Late nieuwjaarsduik

Alphen aan den Rijn – Op de Steekterweg te Alphen aan den Rijn is een 18 jarige bestuurder, met zijn auto, van de weggeraakt en in de naastgelegen sloot beland. In zijn vlucht werden een boom en geparkeerd voertuig omver gereden en beschadigd.

Onervarenheid, snelheid en achterwielaandrijving hebben vermoedelijk bijgedragen aan dit ongeval.

Bij het CBR zal middels een artikel 130 procedure het rijbewijs van de persoon beoordeeld worden.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Lokaal nieuws

Mobile Media Lab bij voorlichtingsdagen scholen

Alphen aan den Rijn - Leerlingen van het tweede schooljaar van Het Wellant College en het Ashram College krijgen in de maand april les over het verantwoord gebruik van social media. Agenten van team Alphen aan den Rijn, Bureau Halt en Jongerenwerk verzorgen deze voorlichtingsdagen aan twintig klassen. Bij de voorlichtingsdagen wordt gebruikt gemaakt van het Mobile Media Lab (MML) van de politie. De bus komt op het schoolplein te staan. Het MML is een innovatieve truck dat bijvoorbeeld ook wordt ingezet ten behoeve van onderzoek, gebruikerstesten en promotie-activiteiten. Terwijl medewerkers van Bureau Halt en Jongerenwerk preventielessen geven aan de helft van een klas, zit de andere helft in het MML. In de truck zijn computers aanwezig waar de leerlingen mee aan de slag kunnen met opdrachten. De lessen op het Wellant College aan de Kalkovenweg zijn op dinsdag 3 en woensdag 4 april en op het Ashram College aan het Marsdiep op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 april.

Lees verder...
Verdachten van drugshandel aangehouden

Alphen aan den Rijn - De politie van Alphen aan den Rijn en Waddinxveen hebben woensdagavond 21 maart tijdens een actie in een onderzoek naar handel in verdovende middelen drie mannen aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Waddinxveen, een 29-jarige Boskoper en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie is na een tip via Meld Misdaad Anoniem in januari dit jaar een onderzoek gestart naar de handel in verdovende middelen. De 29-jarige verdachte uit Waddinxveen zou dealen in harddrugs in voornamelijk Alphen aan den Rijn. Later bleek dat hij ook actief was in onder andere Waddinxveen, Gouda, Reeuwijk en Moerkapelle. De bevindingen uit dat onderzoek leidden tot de actiedag woensdagavond. De verdachte werd tijdens een deal op de Thorbeckelaan in Gouda aangehouden. De twee andere verdachten die bij de deal aanwezig waren werden eveneens aangehouden. Na een zoeking in de woning van de Waddinxvener en in een auto werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte wordt vrijdag 23 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet. De twee andere verdachten zijn weer heengezonden na verhoor. Drugsoverlast De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan de informatie ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000, worden doorgegeven.

Lees verder...
Verwarde man die leerlingen bedreigde aangehouden

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdagmiddag 6 maart een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die kort daarvoor leerlingen van een school aan de Diamantstraat had bedreigd met messen. De meldkamer kreeg de melding dat een man met messen zwaaide op het schoolplein van de school in de richting van scholieren. De man werd door enkele scholieren van het schoolplein gejaagd. De gealarmeerde politie hield de man even later aan. Het bleek een 44-jarige verwarde man te zijn, een bekende van de politie die al in een hulpverleningstraject zit. De politie nam twee messen in beslag. De verdachte zit nog vast wegens bedreiging. Er wordt onderzocht of er andere zorgtrajecten mogelijk zijn. De school zorgt voor opvang en nazorg van scholieren.

Lees verder...
Leerlingen groep vijf Vroonhoeve school helpen politie bij controles

Alphen aan den Rijn - Deelnemende leerlingen van groep vijf van de Vroonhoeve school in Kerk en Zanen worden maandag 5 maart beëdigd door burgemeester Spies en politiechef John Nieumeijer. De beëdiging is nodig omdat de leerlingen de politie gaan helpen bij verschillende controles. Na de beëdiging mogen de leerlingen zich Politiekid noemen. Politiekids is een project waarbij kinderen van 8 tot en met 10 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de Politiekids wil de politie beter in contact komen met de jeugd en hun ouders. Omdat de wijk Kerk en Zanen een wijk is met veel jongeren, is de school benaderd voor deelname aan de proef Politiekids. De school heeft vervolgens, via de ouders, leerlingen gevraagd mee te doen. De proef duurt tot 18 juni 2018. Thema’s veiligheid Niet alleen de verbinding met deze jeugd is belangrijk, maar ook een aantal zaken op veiligheidsgebied in de wijk Kerk en Zanen vraagt aandacht. Samen met de gemeente en de politie zullen de Politiekids controles op het gebied van onder meer parkeren, snelheid en hondenpoep in recreatiegebieden uitvoeren. De leerlingen gaan ook preventie materiaal uitdelen om bewoners te wijzen op babbeltrucs en hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt. Met enige regelmaat worden vooral bejaarde bewoners in hun eigen huis bestolen door personen die met een smoes, de zogenoemde babbeltrucs, de woning binnenkomen en goederen wegnemen. De leerlingen worden maandag 5 maart om 13.30 uur op het politiebureau in Alphen aan den Rijn, Kees Mustersstraat 2 beëdigd. Daarna worden ze rondgeleid in het bureau.

Lees verder...
Twee aanhoudingen na aantreffen 4000kg APAA

Alphen aan den Rijn - Lunteren - De politie heeft dinsdag 13 februari in Alphen aan den Rijn en Lunteren een grote hoeveelheid grondstoffen en goederen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen en in beslag genomen. Verdeeld over de twee plaatsen vond de politie ongeveer 4000kg APAA. In Lunteren zijn daarnaast grondstoffen voor het maken van methamfetamine (crystal meth) aangetroffen. Twee mannen (22 en 26 jaar) uit Alphen aan den Rijn zijn in die plaats als verdachten aangehouden en afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in Den Bosch in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van het plegen van strafbare voorbereidingen voor de productie van synthetische drugs. APAA is een grondstof om BMK te maken. BMK een is een belangrijke grondstof voor het maken van de drug amfetamine. In Alphen aan den Rijn vond de politie rondbodemkolven en verwarmingsmantels die kunnen worden gebruikt voor het maken van amfetamine. In een loods in Lunteren is een hoeveelheid grondstoffen aangetroffen om het zwaar verslavende methamfetamine te kunnen maken. De goederen en de grondstoffen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Problemen met bruggen op de Hoekse Lijn in Maassluis en Vlaardingen

Er hebben zich weer nieuwe problemen voorgedaan bij de bouw van de Hoekse Lijn. Bij het bedienen van de bruggen in Maassluis en Vlaardingen zijn veel storingen geconstateerd. Eerder waren er ook al problemen met de beveiligingssoftware. Ondanks deze tegenvallers blijft Visser van Rotterdam erbij dat de metro in het laatste kwartaal van 2018 klaar is. De oorzaken van de storingen met de bruggen is nog niet bekend. Een team van specialisten is erbij geroepen om de oorzaak te achterhalen. De softwareproblemen zijn ook nog niet opgelost. Ook heeft de RET niet alle documenten binnen voor het exploiteren van de Hoekse Lijn. Aldus de WOS.

Lees verder...
Café De Kroon in Maassluis gesloten na grote harddrugs vondst

Op woensdag 20 juni is café De Kroon aan de Haven in Maassluis bestuursrechtelijk gesloten op last van burgemeester Edo Haan. Bij een controle op maandagavond 18 juni met onder andere politie, handhaving, de NWVA en de belastingdienst werd een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in het pand. Het café is ook niet in het bezit van een exploitatievergunning. De sluiting is voor een aantal weken van kracht en daarna bepaalt de burgemeester hoe lang de sluiting zal gaan duren. Bekijk hier de video.

Lees verder...
Handhavers in Maassluis worden permanent uitgerust met bodycam

Handhavers in de gemeente Maassluis krijgen op kort termijn allemaal een bodycam op hun uniform. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren hebben een aantal maanden getest met de camera's, en dat is succesvol geweest zegt het college van burgemeester en wethouders. De camerabeelden kunnen dienen als onder andere bewijsmateriaal. In Maassluis hebben de bodycams in twee situaties gezorgd voor toetsing of de werkzaamheden juist zijn verlopen. De camera's hebben ook een preventieve werking. De compacte camera's worden binnenkort een beleid in de gemeente Maassluis. Aldus de WOS.

Lees verder...
80 dagen cel en jaar rijontzegging geëist voor veroorzaker zwaar ongeval A20 Maasland

Op maandag 18 juni heeft de Officier van Justitie een celstraf van 80 dagen en een rijontzegging van een jaar geëist tegen een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Servië. De vrachtwagenbestuurder veroorzaakte op 18 juli 2016 een ernstig ongeval op de A20 tussen Maasdijk en Maasland. Bij het ongeval raakten vier mensen gewond. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de vrachtwagenchauffeur op die dag maagproblemen had. Hiervoor wilde hij medicijnen uit het dashboardkastje halen. Door de actie kwam de vrachtwagen op de vluchtstrook terecht en ramde daarbij een stilstaande auto. Twee inzittenden raakten ernstig gewond en liepen onder andere gebroken nekwervels op. Een andere inzittende brak zijn sleutelbeen en het laatste slachtoffer onder meer een hersenschudding. Aldus de WOS.

Lees verder...
23-jarige Revanth Reddy Dornadula uit Amsterdam vermist

Sinds 19 april vermist vanuit Amsterdam de 23-jarige Revanth Reddy Dornadula uit Amsterdam. Vanaf 19 april 2018 heeft de familie geen contact meer met hun zoon. Vader maakt zich ernstige zorgen. Vader heeft daarom zijn zoon als vermist opgegeven. Voor de datum 20 april 2018 had Revanth Reddy een vliegticket geboekt vanaf Rome/ Italie naar Amsterdam/ Nederland. Revanth Reddy is/ was in een labiele mentale toestand en is daarvoor in behandeling bij een psychiater. Hij gebruikt voor zijn verwardheid meerdere medicatie. Hij heeft geen geldtransacties gedaan en zijn telefoon staat uit. Hieronder vindt u meer informatie over Revanth Reddy: Naam:Revanth Reddy Dornadula Geboortedatum:14-09-1994 Huidige leeftijd:23 Lengte:1.85 cm Haarkleur:Zwart Oogkleur:Zwart/bruin Geslacht:Man Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 Zaaknummer: 2018113862

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws